Hem / Om oss


Simpsalacoon´s Maine Coon uppfödning


Vi har varit med sen tidig start av Maine Coon och därmed har vi haft förmånen att delta i och följa utvecklingen av rasen här i Sverige.


Efter ett par år av  besök och kontakter med engelska uppfödare, påläsning av rasen, genetik, väntan på rätt parningskombination m.m. fick vi äntligen hem vår första Maine Coon från England i början av 1993.


Vi bor nu i mellersta Roslagen, i Rimbotrakten. Vi har få kullar som då är mycket speciella för oss :-) Vi lägger mycket tid och kärlek på våra katter och på kattungarna som då växer upp som trygga, harmoniska individer. Katterna lever inne med oss som delar av familjen. Våra katter får också gå ut dagtid när vi är hemma då vi bor tillräckligt katt-tryggt för det.


Vår uppfödnings målsättning är att få fram trevliga och härliga Maine Coon, friska och sunda, rastypiska och med härligt temperament. Vi vill undvika de vanligaste stamtavlelinjerna och vi vill sänka klonnivån m.m. Vi gör bara parningskombinationer där vi själva skulle vilja ha en avkomma från kullen.


Uppfödningen drivs helt utan intresse av att katterna ska bidra till sina kostnader. Belöningen är att få leva nära naturen, med dessa härliga kattindivider och ibland ha en välplanerad och genomtänkt kull vilket också är så speciellt.  Att sen få följa upp kattungarnas utveckling och kattungeköpare som hör av sig och stolt berättar hur nöjda och glada de är över sin nya familjemedlem är extra bonus. 

 

Vi följer Pawpeds hälsoprogram och testar med HD röntgen (höfter) och HCM scanning (hjärta) m.m. Mer om hälsa kan du läsa här.


Kontakt : simpsalacoons@seliton.se


Hemsida :   www.seliton.se