Hem / Om oss

 

 

Simpsalacoon´s Maine Coon uppfödning

 

Vi har varit med sen tidig start av Maine Coon och därmed har vi haft förmånen att delta i och följa utvecklingen av rasen här i Sverige.

 

Efter ett par år av besök och kontakter med engelska uppfödare, påläsning av rasen, genetik, väntan på rätt parningskombination m.m. fick vi äntligen hem vår första Maine Coon från England i början av 1993.

 

Vi bor nu i mellersta Roslagen, i Rimbotrakten. Vi har få kullar som då är mycket speciella för oss :-) Vi lägger mycket tid och kärlek på våra katter och på kattungarna som då växer upp som trygga, harmoniska individer. Katterna lever inne med oss som delar av familjen.

 

Vår målsättning är att få fram trevliga och härliga Maine Coon, friska och sunda, rastypiska och med härligt temperament.

 

Uppfödningen drivs helt utan vinstintresse. Belöningen är att få leva nära naturen, med dessa härliga kattindivider och ibland ha en välplanerad och genomtänkt kull vilket också är så speciellt. Att sen få följa upp kattungarnas utveckling och kattungeköpare som hör av sig och stolt berättar hur nöjda och glada de är över sin nya familjemedlem är extra bonus.

Vi följer Pawpeds hälsoprogram och testar med HD röntgen och HCM scanning m.m. Se mer under Hälsa.

 

.

 

Kontakt : simpsalacoons@seliton.se

 

Hemsida : www.seliton.se

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved to Simpsalacoons@seliton.se